Jak chytrá budou města budoucnosti? Odpoví letošní URBIS

Ve dnech 4.–6. června 2024 proběhne na brněnském výstavišti veletrh URBIS The Smart Cities Meetup. Jak název napovídá, jde o veletrh chytrých řešení pro města a obce. A pokud si pospíšíte, můžete od nás získat vstup na všechny tři dny úplně zdarma. 

Co jsou Smart Cities? 

Koncept Smart Cities se zaměřuje na využití moderních technologií a inovativních řešení pro zlepšení kvality života obyvatel měst a zvýšení efektivity městských služeb. Cílem je vytvořit udržitelné, odolné a propojené městské prostředí, které reaguje na potřeby svých obyvatel. 

Poslechněte si přednášku „Smart Cities a sociální inovace“ 

Pokud se na veletrh vypravíte, určitě si ve čtvrtek 6. června od 15 hodin nenechte ujít přednášku „Smart Cities a sociální inovace“ Petra Štěpánka, generálního ředitele Centra pro regionální rozvoj a Jiřího Tencara, experta Univerzitního centra energeticky efektivních budov ČVUT. 

Budou mluvit mimo jiné o tom, jak v posledních letech ovlivňují koncept chytrých měst i ekonomické a sociální výzvy, které jsou způsobené například změnami v průmyslu, demografii a společnosti jako takové. Rozeberou, které problémy je možné rozvojem Smart Cities řešit, a představí některé výstupy z projektů Technologické agentury ČR. 

S kompletním programem se můžete seznámit na webu veletrhu. 

Konzultace s odborníky pro zástupce samospráv

Po celou dobu veletrhu budou návštěvníkům k dispozici konzultanti řady organizací. Patří k nim například CzechInvest, CzechTrade, Technologická agentura ČR, Agentura pro podnikání a inovace a také Centrum pro regionální rozvoj (CRR). 

V konzultačním prostoru Ministerstva pro místní rozvoj mohou zástupci samospráv a další zájemci o dotace z evropských fondů zkonzultovat s odborníky z CRR své projektové záměry a získat informace o dostupných dotačních programech. 

Vstup zdarma pro 100 nejrychlejších

Chcete se veletrhu zúčastnit a nezaplatit na vstupném ani korunu? Žádný problém. Stačí, když při nákupu vstupenky zadáte promo kód CRR_URBIS24, a získáte 3denní vstupné v hodnotě 1 200 Kč zdarma. Kód platí pro prvních 100 registrací. Ať už jste zástupcem samosprávy, nebo vás prostě jen zajíma nejnovější trendy, které budou ovlivňovat život v našich městech, určitě na URBIS dorazte. Budoucnost měst a obcí se totiž týká nás všech. Těšíme se na vás v Brně! 

URBIS v kostce

Kdy: 4.–6. června 2024 (úterý–čtvrtek) vždy od 9.00 do 18.00 

Kde: areál Výstaviště Brno 

Vstupenky: Standardní třídenní vstupné stojí 1 200 Kč. Zástupci samospráv mají při včasné registraci vstup na veletrh zdarma. S promo kódem CRR_URBIS24 získá vstup zdarma kdokoli, kdo bude mezi 100 nejrychlejšími. 

Bližší informace najdete na webových stránkách veletrhu.