Kam za kulturou? Tento týden startují Letní shakespearovské slavnosti

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou? Přinášíme tipy na zajímavé kulturní a vzdělávací akce napříč Českou republikou!

 

Letní shakespearovské slavnosti jsou nejstarší a největší divadelní přehlídkou pod širým nebem v Evropě zaměřenou na uvádění děl Williama Shakespeara.

Od 26. června se v Praze můžete těšit na jedinečné zážitky plné emocí, humoru, vášně i lásky.

Vstupenky zakoupíte v sítí Ticketmaster.

KDE: Pražský hrad a Hudebně taneční fakulta AMU

KDY: středa 26.06.2024 – sobota 07.09.2024

 

Trienále SEFO 2024 navazuje na první ročník, který proběhl v roce 2021 a nesl podtitul UNIVERSUM. Jeho cílem bylo hledat a prověřovat možné spojnice a pevné body struktury světa, ve kterém žijeme.

Letošní výstava MOMENTY  představuje nejen nestálé body na časové ose, ale umožňuje zkoumat a srovnávat zkušenosti, dlouhé procesy i kritické obraty. Trienále chce pracovat právě s těmi momenty, kdy se dotýkáme vlastní historie a paměti, a kdy konstruujeme jejich obraz skrze umění a architekturu.

Trienále současné středoevropské kultury a umění je formátem, který Muzeum umění Olomouc připravuje v rámci programu Středoevropského fóra (SEFO).

 

KDE: Muzeum umění Olomouc, Denisova 824

KDY: čtvrtek 27.06.2024 – neděle 29.12.2024

 

Co je Paměť národa? Kdo za ní stojí? Kde všude má své pobočky? A co všechno dělá? To vše se dozvíte a vyzkoušíte si během Dne s Pamětí národa v amfiteátru na Kraví hoře.

V jedinečných prostorách, kde budete mít výhled na Brno jako na dlani, můžete strávit příjemné letní odpoledne s dětmi, přáteli a hlavně lidmi z Paměti národa. Vyzkoušíte si práci dokumentaristů, stanete se na chvíli součástí týmu IPN Brno. Můžete otestovat svoje schopnosti na parkouru, děti budou plnit různé úkoly.

Již odpolední program naplní hudební vystoupení brněnského prince ambientu Toma Holiče. Chybět nebude ani jeho Kabinet Holičů, zájemci si tak mohou rovnou odnést letní sestřih.

Užijete si aktivity pro děti i dospělé nebo hudební či divadelní čísla, ke kterým si dáte podle preference třeba pivo nebo zmrzlinu.

Na odpolední program naváže koncert na podporu Institutu Paměti národa. Kapela Dunaj, Načeva nebo ukrajinský folklorní soubor Kupava. Vstupenky na koncert jsou v předprodeji na webu GoOut.net nebo budou v prodeji na místě. Odpolední program od 14:00 do 18:00 je ZDARMA.

 

KDE: Amfiteátr Kraví hora, Brno

KDY: sobota 29.06.2024, 14:00 – 18:00