Rozšíření výroby sociálního podniku Pivovar Chříč

08. září 2020

Jedním z primárních sociálních problémů je v dnešní době otázka zapojování osob s mentálním postižením do života většinové společnosti. S tímto problémem již dlouhodobě bojuje Pivovar Chříč na severním Plzeňsku, který obnovil svou činnost v roce 2015 a v původních prostorech navázal na tradici zaznamenanou od roku 1567. Pivovar zaváží sudové pivo vybraným podnikům v Praze, Plzni a v okolním regionu. Podnik přitom funguje jako chráněná dílna – na pozicích pivovarské chasy dává práci lidem s mentálním i fyzickým hendikepem.

Díky realizaci projektu byly v pivovaru zavedeny nové technologie (ležácké tanky, filtrace, výroba nealkonápojů), rozšířila se výroba a byla vytvořena tři nová pracovní místa pro mentálně hendikepované. Pivovar se snaží jít příkladem ostatním podnikatelům a ukázat jim, že zaměstnávání lidí s mentálním postižením je nejen dobré, ale také pro firmu užitečné.

Jedním z primárních sociálních problémů je v dnešní době otázka zapojování osob s mentálním postižením do života většinové společnosti. S tímto problémem již dlouhodobě bojuje Pivovar Chříč na severním Plzeňsku, který obnovil svou činnost v roce 2015 a v původních prostorech navázal na tradici zaznamenanou od roku 1567. Pivovar zaváží sudové pivo vybraným podnikům v Praze, Plzni a v okolním regionu. Podnik přitom funguje jako chráněná dílna – na pozicích pivovarské chasy dává práci lidem s mentálním i fyzickým hendikepem.

Díky realizaci projektu byly v pivovaru zavedeny nové technologie (ležácké tanky, filtrace, výroba nealkonápojů), rozšířila se výroba a byla vytvořena tři nová pracovní místa pro mentálně hendikepované. Pivovar se snaží jít příkladem ostatním podnikatelům a ukázat jim, že zaměstnávání lidí s mentálním postižením je nejen dobré, ale také pro firmu užitečné.