Díky IROP má Loket moderní dopravní terminál

25. května 2024

Moderní, bezpečný, zelený a podpořený 35,5 miliony korun z evropských peněz – takový je nový dopravní terminál v Lokti na západě Čech, který nahradil staré, nevyhovující autobusové nádraží. Cestování je teď díky tomu příjemnější jak pro turisty, tak pro místní.

Na původním autobusovém nádraží chyběly toalety a parkování, nebylo tam dost místa, kde se schovat před deštěm, a navíc se k němu nedalo dostat jinak než přes rušnou silnici. Město se proto rozhodlo situaci změnit a vybudovalo nový dopravní terminál se vším všudy.

Jedná se o moderní budovu, ke které se cestující bezpečně dostanou i pěšky. Mohou ale také využít parkoviště P+R s 50 místy pro auta nebo stojany pro kola. Uvnitř terminálu mají k dispozici čekárnu, kancelář dopravních informací a veřejné toalety.

Financování projektu

Náklady na projekt dosáhly 77,5 milionu korun. Kromě samotného města ho podpořila Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje, stát a především Integrovaný regionální operační program (IROP). Ten městu přispěl 35,5 miliony korun.

Nový terminál v Lokti nabízí nejen komfort a bezpečí, ale také příjemné prostředí se spoustou vysazených stromů a keřů a s jedinečnou zelenou střechou. Veřejná doprava se díky tomu stala pro místní i turisty atraktivní alternativou.

Loket dopravní terminál
Dostupný
Kraj realizace: Karlovarský kraj
Příjemce dotace: Město Loket
Výše dotace: 35 487 500 Kč

256 nových nebo zrekonstruovaných přestupních terminálů

Kdybych měl kam zaparkovat, sednu rád na vlak a dojedu v klidu, navíc ušetřím. No jo, ale česká nádraží obvykle nepočítala s tolika auty. Proto vznikají terminály s možností přestoupit na veřejnou dopravu. Díky evropským dotacím jich máme od roku 2004 nových nebo rekonstruovaných 256.

Společne zlepšujeme život v regionech již 20 let