Nová magnetická rezonance v České Lípě

08. září 2020

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa je jediným poskytovatelem akutní zdravotní péče na Českolipsku, a tak zajišťuje základní péči pro oblast cca 110 000 obyvatel. V letních měsících díky turistickému ruchu (Máchovo jezero, Sloup v Čechách, Lužické hory aj.) k tomuto počtu navíc přibývají četní rekreanti a návštěvníci regionu. Aby nemocnice dostála vysokým nárokům na zdravotnickou péči, její lékaři a sestry se pořád vzdělávají a seznamují s nejnovějšími trendy. Neustále obnovovat stárnoucí zařízení a přístrojové vybavení pro ni však není finančně možné.
V rámci projektu proto byla v oblasti péče o zdraví pořízena nová moderní diagnostická technika. Především jde o přístrojové vybavení pro vyšetření břicha, cév a měkkých tkání včetně prsů, doplnění diagnostických přístrojů v oblasti pediatrie, traumatologie, chirurgie nebo interny nebo obnovu zařízení JIP.

Projekt je dalším krůčkem na dlouhé cestě zkvalitňování a zatraktivňování následné zdravotnické péče v regionu prostřednictvím modernizace přístrojového vybavení.

Zdravý
Kraj realizace: Liberecký kraj
Příjemce dotace: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.
Výše dotace: 26 596 407 Kč

995 podpořených pracovišť zdravotní péče a ochrany veřejného zdraví

Kolik si myslíte, že stojí nový rentgen? Nebo lépe, kolik rentgenů může koupit jeden zdravotní ústav, když mu Evropská unie hodí pomocné lano? Je to skoro jako sázka v loterii, ale místo losu dostanete rentgen nebo magnetickou rezonanci. Díky evropským fondům se naše nemocnice proměňují v technologické zázraky. EU nám poskytla peníze, a my je změnili ve vyšší standard péče, kterou i vaše babička ocení jako „lepší než za mého mládí“ – a to bez ironie.

Společne zlepšujeme život v regionech již 20 let